About

  Nude Diamond - Steps Magazine Logo - News Header

  Nude Diamond Co-Founders Interviewed In STEPS Deluxe

  April 22, 2015 - Posted in

  nude_diamond_steps_deluxe_may_2015

  April 18, 2015 – Sebastiaan Bedaux, Steps Deluxe

  DE DIAMANT VAN DE 21STE EEUW

  “Van een prachtige diamant die in een ring gezet is, kan je alleen de bovenkant bewonderen. Enkel het topje van de ijsberg. En dat is zonde!” Aan het woord zijn Gary Pill en Fabrice Elfassy die in september vorig jaar hun eigen diamantbedrijfje hebben  opgericht: Nude Diamond. Oftewel: de diamant losgewrikt uit zijn zetting, losjes bengelend aan een ring, oorring, armband of  halsketting. Om te genieten van elk facet van de diamant!

  Nude Diamond, het gloednieuwe Antwerpse juwelenmerk, zorgt voor een ophefmakende nieuwe trend in de diamantenindustrie. Hun opzet is het losmaken van de diamant uit zijn traditionele zetting zodat hij schittert in al z’n facetten. Hij slingert langzaam heen en weer, volgt elke beweging. Je voelt zijn zachte strelingen tegen je huid. Je ervaart jouw diamant in z’n puurste vorm. “Het diamantconcept is eigenlijk al duizend jaar hetzelfde. De vormen zijn wel geëvolueerd, maar de manier waarop de diamanten getoond worden, is al heel oud. En wij brengen daar nu verandering in. Het is  volgens ons een heel logische stap. Je betaalt sowieso al veel geld voor een diamant. Dan wil je toch alle hoeken van die steen kunnen zien! Ook aan de onderkant en zijkant schittert een diamant, maar door de traditionele manier van zetten merk je daar helaas niks van.”

  Het valt op dat jullie vooral met kleinere diamanten werken. Waarom?
  Omdat vooral kleine diamanten goed tot hun recht komen in ons concept. Kijk, wil je een traditionele diamanten ring – een solitaire – dan moet je al  een flinke steen kopen om indruk te maken. Een diamant van 0.1 tot 0.5 karaat verdwijnt als het ware in zijn zetting. Door de diamant los te koppelen  van zijn zetting, lijkt hij veel groter omdat je de hele steen kan bewonderen. Daardoor kunnen wij werken met zulke kleine stenen. Dat houdt het bovendien betaalbaar. Bij ons kan je al terecht vanaf 390 euro. Uiteraard bieden wij ook grotere stenen aan. Zo hebben wij eentje in ons gamma van 1.7 karaat, voor 12.000 euro.

  De diamanten vallen ook te combineren. Jullie hangen soms wel vier diamanten aan een armband of tien aan een halsketting.
  Klopt. En dat is het mooie van dit concept. Je kan je sieraad volledig personaliseren. Wil je een witte diamant met daarnaast nog een champagnekleurige? Geen probleem! Wil je er vijf of tien naast elkaar? Ook dat kan! Het effect wordt dan alleen nog maar groter. Door de diamant los te laten hangen, oogt hij groter. Zo lijkt een steen van 0.5 karaat op eentje van 1 karaat die vastzit in een ring. En door kleinere stenen te combineren, kan je indrukwekkende resultaten bekomen. Een losse steen verhoogt de emotionele waarde.

  En hoe zit het met de feitelijke waarde? Jullie boren wel een minuscuul gaatje in elke diamant?
  Net daarom werken we niet vaak met grote diamanten. Wie zijn geld wil investeren in diamanten, koopt grote exemplaren, vanaf 1 karaat, die perfect zijn op vlak van de vier C’s (cut, carat, clarity, color). Daar wil je uiteraard geen gaten in boren. Maar met kleinere diamanten kan dat uiteraard wel. Die zijn sowieso al minder duur en hebben vooral een emotionele waarde.

  Jullie hebben momenteel een vijftiental modellen in het gamma. De stijl is duidelijk: puur, elegant, minimalistisch.
  Met andere woorden: nude. Dat is ook exact de bedoeling. De ster van het sieraad is de diamant en die willen we in de verf zetten.

  Het concept bestaat nu zo’n half jaar. Is er veel interesse?
  Absoluut! Voorlopig verkopen we enkel via onze webshop, maar we hebben al klanten uit het Verenigd Koninkrijk, uit Hong Kong, het Midden-Oosten, België… Vooraf dachten we dat het vooral jongere vrouwen zouden zijn die zich aangetrokken voelden tot Nude Diamond, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. We zien mensen uit alle hoeken van de wereld en alle leeftijdscategorieën bij ons bestellen. Ik denk dat veel mensen opgelucht zijn dat ze eens iets nieuws te zien krijgen in de wereld van de diamant.

  De sieraden zijn ‘made in Antwerp’. Misschien heeft dat er ook wel iets mee te maken?
  Ongetwijfeld. Antwerpen blijft het centrum van de wereld wat diamant betreft. Zo’n stempel ‘made in Antwerp’ wil dus ook wel iets zeggen. Alles wordt bovendien met de hand gemaakt naar de wens van de klant. Ook nieuw in de diamantwereld is trouwens dat wij voor de prijs geen onderscheid maken tussen 18 karaat wit, geel of rosé goud. Normaal gezien is de ene kleur iets duurder dan de andere. Bovendien worden alle bestellingen gratis aan huis geleverd.

  Share this story

  btt